Moderne maritieme stadswijk

In het Scheldekwartier wordt de rijke Vlissingse zeevaarthistorie in kwaliteit en karakter hersteld. Het transformeert zich naar een moderne maritieme stadswijk, waarbinnen het exclusieve woonproject Kop Keersluis zich stijlvol manifesteert.

Als een baken bij de entree van de stad.

Als landmark aan het begin van het Scheldekwartier. Vol met stedelijke allure, met scheepvaart direct voor de deur en met panoramische vergezichten op en voorbij de havens.

Op deze unieke locatie stond voorheen een oud kantoor met werkplaats die al enkele jaren geleden is gesloopt. Het ontwerp is afkomstig van de Vlissingse architect Piet Götzen en is als onderlegger gebruikt bij de vormgeving van Kop Keersluis. Zoals de kenmerkende daken en de ronde togen die terugkomen in de woon-werk lofts op de begane grond.

Samen één geheel

Kop Keersluis bestaat eigenlijk uit drie gebouwen, die samen één gebouw vormen. Aan De Willem Ruysstraat komen luxe koopappartementen, waarvan sommige bestaande uit twee woonlagen met vide voor een royale woonbeleving. Dit gaat gepaard met extra hoge ramen van ruim vier meter hoog!

De vrije sector huurwoningen zijn terug te vinden in een strak ontworpen bouwblok langs de Paul Krugerstraat en een industrieel bouwblok langs de Singel met beneden-bovenwoningen.

Gemeenschappelijk genieten

De drie bouwblokken liggen om een gemeenschappelijke binnentuin met een grote plantenkas voor ontmoeting, binnenactiviteiten en het opkweken van allerlei mooie planten. Het ondergelegen parkeerdek wordt hierdoor grotendeels aan het zicht onttrokken en geeft een natuurlijke uitstraling. Het is echt groen wat hier de boventoon voert.

Duurzaamheid speelt sowieso een grote rol bij Kop Keersluis. Niet alleen de groene binnentuin draagt hieraan bij, maar ook is elk appartement voorzien van een eigen warmtepomp. Op de daken worden zonnepanelen aangebracht, voor een duurzame opwekking van de te gebruiken energie. Met een overwegend zonnig Zeeuws-Vlaanderen, zit dat wel goed.